Polityka prywatności

Poniższa Polityka Prywatności określa zasady zapisywania i uzyskiwania dostępu do danych na Urządzeniach Użytkowników korzystających z Serwisu do celów świadczenia usług drogą elektroniczną przez Administratora oraz zasady gromadzenia i przetwarzania danych osobowych Użytkowników, które zostały podane/zgłoszone przez nich osobiście i dobrowolnie za pośrednictwem Formularza dodawania uczestnika.

§1 Definicje

Serwis - serwis internetowy "Festiwal Klarnetowy" działający pod adresem http://festiwalklarnetowy.szczecin.pl

Serwis zewnętrzny - serwisy internetowe usługodawców zewnętrznych, np. home.pl, youtube

Administrator Serwisu / Danych - Administratorem Serwisu oraz Administratorem Danych (dalej Administrator) jest Zespół Państwowych Szkół Muzycznych im. Feliksa Nowowiejskiego w Szczecinie, ul. Staromłyńska 13, 70-561 Szczecin

Użytkownik - osoba fizyczna, zgłaszająca się jako uczesnik festiwalu.

Urządzenie - elektroniczne urządzenie wraz z oprogramowaniem, za pośrednictwem którego Użytkownik uzyskuje dostęp do Serwisu

Cookies (ciasteczka) - dane tekstowe gromadzone w formie plików zamieszczanych na Urządzeniu Użytkownika

RODO - Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)

Dane osobowe - oznaczają informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej ("osobie, której dane dotyczą"); możliwa do zidentyfikowania osoba fizyczna to osoba, którą można bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować, w szczególności na podstawie identyfikatora takiego jak imię i nazwisko, numer identyfikacyjny, dane o lokalizacji, identyfikator internetowy lub jeden bądź kilka szczególnych czynników określających fizyczną, fizjologiczną, genetyczną, psychiczną, ekonomiczną, kulturową lub społeczną tożsamość osoby fizycznej

Przetwarzanie - oznacza operację lub zestaw operacji wykonywanych na danych osobowych lub zestawach danych osobowych w sposób zautomatyzowany lub niezautomatyzowany, taką jak zbieranie, utrwalanie, organizowanie, porządkowanie, przechowywanie, adaptowanie lub modyfikowanie, pobieranie, przeglądanie, wykorzystywanie, ujawnianie poprzez przesłanie, rozpowszechnianie lub innego rodzaju udostępnianie, dopasowywanie lub łączenie, ograniczanie, usuwanie lub niszczenie;

Ograniczenie przetwarzania - oznacza oznaczenie przechowywanych danych osobowych w celu ograniczenia ich przyszłego przetwarzania

Profilowanie - oznacza dowolną formę zautomatyzowanego przetwarzania danych osobowych, które polega na wykorzystaniu danych osobowych do oceny niektórych czynników osobowych osoby fizycznej, w szczególności do analizy lub prognozy aspektów dotyczących efektów pracy tej osoby fizycznej, jej sytuacji ekonomicznej, zdrowia, osobistych preferencji, zainteresowań, wiarygodności, zachowania, lokalizacji lub przemieszczania się

Zgoda - zgoda osoby, której dane dotyczą oznacza dobrowolne, konkretne, świadome i jednoznaczne okazanie woli, którym osoba, której dane dotyczą, w formie oświadczenia lub wyraźnego działania potwierdzającego, przyzwala na przetwarzanie dotyczących jej danych osobowych

Naruszenie ochrony danych osobowych - oznacza naruszenie bezpieczeństwa prowadzące do przypadkowego lub niezgodnego z prawem zniszczenia, utracenia, zmodyfikowania, nieuprawnionego ujawnienia lub nieuprawnionego dostępu do danych osobowych przesyłanych, przechowywanych lub w inny sposób przetwarzanych

§2 Inspektor Ochrony Danych

Na podstawie Art. 37 RODO, Administrator powołał Inspektora Ochrony Danych.

W sprawach dotyczących przetwarzania danych, w tym danych osobowych, należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych pod adresem: iod@zsm2.szczecin.pl.

§3 Bezpieczeństwo składowania danych

Serwis nie wykorzystuje plików cookie.

Przechowywanie danych osobowych - Administrator zapewnia, że dokonuje wszelkich starań, by przetwarzane dane osobowe wprowadzone dobrowolnie przez Użytkowników były bezpieczne, dostęp do nich był ograniczony i realizowany zgodnie z ich przeznaczeniem i celami przetwarzania. Administrator zapewnia także, że dokonuje wszelkich starań w celu zabezpieczenia posiadanych danych przed ich utratą, poprzez stosowanie odpowiednich zabezpieczeń fizycznych jak i organizacyjnych.

§4 Cele przetwarzania danych osobowych

Dane osobowe dobrowolnie podane przez Użytkowników są przetwarzane w celu realizacji usługi rejestracji zgłoszenia na Festiwal Klarnetowy, zapewnienia prawnie uzasadnionego interesu Administratora

§5 Pliki cookies serwisów zewnętrznych

Administrator w Serwisie wykorzystuje skrypty javascript i komponenty webowe serwisu youtube, który może umieszczać własne pliki cookies na Urządzeniu Użytkownika. Pamiętaj, że w ustawieniach swojej przeglądarki możesz sam decydować o dozwolonych plikach cookies jakie mogą być używane przez poszczególne witryny internetowe.

Usługi świadczone przez podmioty trzecie są poza kontrolą Administratora. Podmioty te mogą w każdej chwili zmienić swoje warunki świadczenia usług, polityki prywatności, cel przetwarzania danych oraz sposów wykorzystywania plików cookie.

§6 Rodzaje gromadzonych danych

Serwis gromadzi dane o Użytkownikach. Są to dane osobowe podane dobrowolnie przez Użytkowników w trakcie zgłaszania się do uczestnictwa w festiwalu klarnetowym.

Dane gromadzone podczas rejestracji:

  • Imię i nazwisko uczestnika/skład zespołu
  • Data urodzenia
  • Adres e-mail
  • Rok nauki na klarnecie
  • Tytuł, imię i nazwisko pedagoga
  • tytuł, imię i nazwisko akompaniatora
  • Nazwa szkoły/uczelni
  • e-mail kontaktowy
  • tel/fax szkoły/uczelni
  • program, który będzie prezentowany

§7 Dostęp do danych osobowych przez podmioty trzecie

Co do zasady jedynym odbiorcą danych osobowych podawanych przez Użytkowników jest Administrator. Dane gromadzone w ramach świadczonych usług nie są przekazywane ani odsprzedawane podmiotom trzecim.

Powierzenie przetwarzania danych osobowych

Administrator w celu prowadzenia serwisu korzysta z usług zewnętrznego dostawcy hostingu home.pl sp. z o.o.. Wszelkie dane gromadzone i przetwarzane w serwisie są przechowywane i przetwarzane w infrastrukturze usługodawcy zlokalizowanej w Polsce. Istnieje możliwość dostępu do danych wskutek prac serwisowych realizowanych przez personel usługodawcy. Dostęp do tych danych reguluje umowa zawarta pomiędzy Administratorem a Usługodawcą.

§8 Sposób przetwarzania danych osobowych

Dane osobowe podane dobrowolnie przez Użytkowników:

  • nie będą przekazywane poza Unię Europejską.
  • nie będą wykorzystywane do zautomatyzowanego podejmowania decyzji (profilowania).
  • nie będą odsprzedawane podmiotom trzecim.

§9 Podstawy prawne przetwarzania danych osobowych

Serwis gromadzi i przetwarza dane Użytkowników na podstawie:

  • Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)
    • art. 6 ust. 1 lit. a - osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów
    • art. 6 ust. 1 lit. f - przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią
  • Ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. 2018 poz. 1000)
  • Ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800)
  • Ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. 1994 Nr 24 poz. 83)

§10 Okres przetwarzania danych osobowych

Co do zasady wskazane dane osobowe są przechowywane wyłącznie przez okres niezbędny do przeprowadzenia festiwalu klarnetowego przez Administratora. Są one usuwane lub anonimizowane w okresie do 30 dni od chwili zakończenia edycji festiwalu na którą były zbierane.

Wyjątek stanowi sytuacja, która wymaga zabezpieczenia prawnie uzasadnionych celów dalszego przetwarzania tych danych przez Administratora. W takiej sytuacji Administrator będzie przechowywał wskazane dane, do czasu żądania ich usunięcia przez Użytkownika.

§11 Prawa Użytkowników związane z przetwarzaniem danych osobowych

Prawo dostępu do danych osobowych
Użytkownikom przysługuje prawo uzyskania dostępu do swoich danych osobowych, realizowane na żądanie złożone do Administratora

Prawo do sprostowania danych osobowych
Użytkownikom przysługuje prawo żądania od Administratora niezwłocznego sprostowania danych osobowych, które są nieprawidłowe lub / oraz uzupełnienia niekompletnych danych osobowych, realizowane na żądanie złożone do Administratora

Prawo do usunięcia danych osobowych
Użytkownikom przysługuje prawo żądania od Administratora niezwłocznego usunięcia danych osobowych, realizowane na żądanie złożone do AdministratoraW przypadku kont użytkowników, usunięcie danych polega na anonimizacji danych umożliwiających identyfikację Użytkownika. Administrator zastrzega sobie prawo wstrzymania realizacji żądania usunięcia danych w celu ochrony prawnie uzasadnionego interesu Administratora (np. w gdy Użytkownik dopuścił się naruszenia Regulaminu czy dane zostały pozyskane wskutek prowadzonej korespondencji).
W przypadku usługi Newsletter, Użytkownik ma możliwość samodzielnego usunięcia swoich danych osobowych korzystając z odnośnika umieszczonego w każdej przesyłanej wiadomości e-mail.

Prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych
Użytkownikom przysługuje prawo ograniczenia przetwarzania danych osobowych w przypadkach wskazanych w art. 18 RODO, m.in. kwestionowania prawidłowość danych osobowych, realizowane na żądanie złożone do Administratora

Prawo do przenoszenia danych osobowych
Użytkownikom przysługuje prawo uzyskania od Administratora, danych osobowych dotyczących Użytkownika w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego, realizowane na żądanie złożone do Administratora

Prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych
Użytkownikom przysługuje prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania jego danych osobowych w przypadkach określonych w art. 21 RODO, realizowane na żądanie złożone do Administratora

Prawo wniesienia skargi
Użytkownikom przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych.

§12 Kontakt do Administratora

Z Administratorem można skontaktować się w jeden z poniższych sposobów:

Adres pocztowy - Zespół Państwowych Szkół Muzycznych im. Feliksa Nowowiejskiego w Szczecinie, ul. Staromłyńska 13, 70-561 Szczecin

Adres poczty elektronicznej - sekretariat@zsm2.szczecin.pl

Połączenie telefoniczne - (+48) 91 48 81 356

§13 Odnośniki zewnętrzne

W Serwisie mogą znajdować się odnośniki do witryn zewnętrznych, z którymi Właściciel serwisu nie współpracuje. Odnośniki te oraz strony lub pliki pod nimi wskazane mogą być niebezpieczne dla Twojego Urządzenia lub stanowić zagrożenie bezpieczeństwa Twoich danych. Administrator nie ponosi odpowiedzialności za zawartość znajdującą się poza Serwisem.

§14 Zmiany w Polityce Prywatności

Administrator zastrzega sobie prawo do dowolnej zmiany niniejszej Polityki Prywatności bez konieczności informowania o tym Użytkowników w zakresie stosowania i wykorzystywania danych anonimowych lub stosowania plików Cookie.

Administrator zastrzega sobie prawo do dowolnej zmiany niniejszej Polityki Prywatności w zakresie przetwarzania Danych Osobowych, o czym poinformuje na stronie głównej serwisu w terminie do 7 dni od zmiany zapisów. Dalsze korzystanie z usług oznacza zapoznanie się i akceptację wprowadzonych zmian Polityki Prywatności. W przypadku w którym Użytkownik nie będzie się zgadzał z wprowadzonymi zmianami, ma obowiązek opuścić stronę serwisu.

Wprowadzone zmiany w Polityce Prywatności będą publikowane na tej podstronie Serwisu.

Wprowadzone zmiany wchodzą w życie z chwilą ich publikacji.

Dyrektor Artystyczny Festiwalu

Piotr Piechocki

Zastępca Dyrektora Artystycznego Festiwalu

Bogusław Jakubowski

XI Zachodniopomorski Festiwal Klarnetowy

Gwiazda Festiwalu
Reto Bieri

Dyrygent Koncertu Symfonicznego
Case Scaglione

Soliści Koncertu Inauguracyjnego
Barbara Borowicz, Bartosz Sałdan

Jean Marc Fessard

Igor Františák

Aleksandar Tasić

Aleksander Romański

Andrzej Wojciechowski

Ildiko Juhasz

Roman Widaszek

Krzysztof Krzyżewski

X Zachodniopomorski Festiwal Klarnetowy

Irvin Venyš

Vitor Fernandes

Slavko Kovačič

Bogusław Jakubowski

Piotr Wybraniec

Wiktoria Grajewska

VIII Zachodniopomorski Festiwal Klarnetowy

Bence Szepesi (Węgry)

Florent Heau (Francja)

Jean-Marc Fessard (Francja)

Julian Paprocki

Dance of Fire Quartet

David Orlowsky - Trio

Trio Szczecińskie

Trio

Kwintet Klarnetowy

VII Zachodniopomorski Festiwal Klarnetowy

Jean-Michel Bertelli

Jean-Marc Fessard

Kornel Wolak

Jan Jakub Bokun

Quatuor Anches Hantees

Kwartet klarnetowy Filharmoników Szczecińskich

Licznik odwiedzin

 

© 2014 Zachodniopomorski Festiwal Klarnetowy   Design by: Pio - Waldemar Cieślok